Drupal development

Emble ontwikkeld al open source websites sinds 2001. Ons team van developers is daardoor niet alleen ervaren maar heeft daardoor ook de nodige expertises op kunnen bouwen. We bouwen niet alleen Drupal websites, we zorgen ook voor migraties, het koppelen van databases aan externe systemen via API's, maken decoupled websites via Next.JS/React en nog veel meer.

Sprints of vaste doorontwikkeling

Om gestructureerd maar toch flexibel te kunnen ontwikkelen, werken we met sprints of vaste doorontwikkeling. Bij sprints werken we in vaste korte periodes ( meestal 2 weken per sprint ) waarin onze Drupal specialisten aan een nieuwe website of een uitbreiding werken en er over en weer gecommuniceerd wordt tussen opdrachtgevers en uitvoerders. 

De sprints starten met een kickoff bespreking waarin we alle details van wat er ontwikkeld moet worden nog een keer goed doornemen en we de mogelijk bieden om verschil in prioriteit aan te geven voor de onderdelen die ontwikkeld gaan worden. Een groot voordeel van de sprints is dat ontwikkelen en verbeteren hand in hand gaan. Hierdoor wordt het te maken product meer in lijn gebracht met hoe de opdrachtgever het uiteindelijk wil hebben. We kunnen tijdens de ontwikkeling keuzes maken in de opzet die bij een meer traditionele aanpak niet mogelijk zijn. 

Bij vaste doortwikkeling werken Drupal experts continu aan een Drupal applicatie en doen we dit meestal in een vast ritme. Denk aan twee Drupal developers per week of één Drupal developer per twee weken. Net was past qua budget en behoefte. Op die manier ontstaat er continuïteit, weet een communicatie, redactie of marketing dat er altijd een Drupal developer aan de slag gaat met nieuwe wensen of bugs.

We hebben zelf een redelijke achtergrond in de wereld van applicatieontwikkeling en -verkoop, en we weten welke uitdagingen het verbinden van technologie aan functionaliteit en vooral de ‘zachte’ verwachtingen kan geven. Emble is er in geslaagd binnen de scope, investering en planning het kennis- en communityportaal ExpertPlace succesvol op te leveren, en onze verwachtingen daarmee te overtreffen.

Jeroen Philippi
Wholesale Consulting Group

Ik heb al een bestaande Drupal website kunnen jullie hierbij helpen met de doorontwikkeling?

Jazeker, we maken geen onderscheid in de Drupal websites die we zelf hebben gebouwd of door derden zijn ontwikkeld. Wel moeten we eerst de Drupal website opnemen in onze eigen CI ( continues integration ) omgeving. Dit heeft als voordeel dat we veilig aan de website kunnen ontwikkelen zonder dat de live website offline gaat of hinder ondervindt van de werkzaamheden. We kunnen de werkzaamheden uitvoeren middels de SCRUM werkmethode waarbij we met sprints steeds nieuwe releases ontwikkelen. We kunnen ook via onze strippenkaart werken aan kleinere klussen.

Werken jullie ook samen met andere teams bestaande uit developers en designers?

Dat doen we inderdaad. We hebben een compleet team van UX designers tot security experts maar het is ook mogelijk om puur de expertise in te huren en toe te voegen aan een team wanneer dat nodig is. Dit doen we wel bij voorkeur in een team setting waarbij we minimaal twee van onze experts toevoegen zodat we de kennis over een project verdelen binnen onze organisatie.

Interesse?

Wil je meer weten over hoe we je kunnen helpen met jouw Drupal project? Wij willen ook graag alles weten over jouw project. Laat je email adres achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Inzichten over Drupal development