Militaire Spectator - Magazines uit 1832 online doorzoekbaar maken

Het was een eer om het oudste Nederlandse magazine, ontstaan in 1832, om te zetten naar zijn digitale evenbeeld. De Militaire Spectator is een magazine voor officieren, met onderwerpen als de luchtoorlog in 1914-1918 en de besluitvorming rondom cyberoperaties.

Projectnaam
Militaire Spectator
Klantnaam
Ministerie van Defensie
Techniek
Drupal development
Drupal hosting
Webdesign

Content uit 1832 op je smartphone

Het was een eer om het oudste Nederlandse magazine, ontstaan in 1832, om te zetten naar zijn digitale evenbeeld. De Militaire Spectator is een magazine voor officieren, met onderwerpen als de luchtoorlog in 1914-1918 en de besluitvorming rondom cyberoperaties.

"Tijdens de ontwikkeling heeft Emble de beloftes meer dan waargemaakt. In korte tijd is een mooie, zeer toegankelijke website gemaakt waarin alle op dat moment bekende behoeftes waren verwerkt en ook veel behoeftes die nog tijdens het ontwikkelproces ontstonden zijn verwerkt en meegenomen. Ook na oplevering is de steun uitstekend en ziet de redactie veel mogelijkheden voor aanvullingen. Met de huidige website en de mogelijkheden tot verbreding en verdieping lijkt de toekomst van de Militaire Spectator weer verzekerd. Daarbij kan de Militaire Spectator uitgroeien tot het wetenschappelijke platform voor Nederlandse Militaire Kennis en Kunde."

Freek Groen
Militaire Spectator

Op verkenning

Er was nog helemaal geen website voor de Militaire Spectator, dit bracht voor- en nadelen met zich mee. Zo moesten we vanuit het niets gaan bedenken waar bezoekers geïnteresseerd in zouden zijn, hoe ze hun artikelen zouden gaan vinden en vooral wat ze zouden gaan lezen. Niet alleen de content maar ook de makers van de content moesten zich aanpassen aan een ander medium dat veel sneller kan inspringen op actuele onderwerpen en interactie biedt met bezoekers.

Online succes

De website is inmiddels al enkele jaren online en zoals we al vermoedden beloont Google de grote hoeveelheid content die opeens beschikbaar wordt. Steeds meer bezoekers weten via de zoekmachine hun weg naar de artikelen te vinden en de 'time on site' is hoog, wat betekent dat de artikelen ook daadwerkelijk gelezen worden.

De afgelopen tijd is het complete archief toegevoegd. Dit gaat terug tot 1832. De uitgaven van die tijd zijn ingescand waarbij de tekst met een OCR-functie is gedigitaliseerd. Dankzij een koppeling met de zoekapplicatie Apache Solr kunnen bezoekers razendsnel zoeken in alle uitgaven.

Meer cases zoals Militaire Spectator