Podcast - Drupal Leren

Door Jurrien MeyrahnBijgewerkt op 29 april 2024 0 Reacties

Hi, welkom bij de Emble Podcast! Drupal is een veelzijdig en uitgebreid content management systeem om websites mee te bouwen. Maar hoe leer je om met Drupal te werken? Hoe kun je als redacteur leren hoe je het maximale er uit haalt? En waar kun je development documentatie en tutorials vinden?

Samenvatting

Drupal, het veelzijdige en uitgebreide content management systeem, biedt talloze mogelijkheden voor websitebouw. Of je nu een redacteur bent die wil leren hoe je het maximale uit Drupal haalt, een ontwikkelaar op zoek naar documentatie en tutorials, of gewoon nieuwsgierig bent naar de wereld van Drupal, deze aflevering van de Emble podcast biedt inzichten en tips.

Leertraject voor Redacteuren

Jurrien Meyrahn en Thomas van Eldijk bespreken de uitdagingen van het leren werken met Drupal, vooral voor redacteuren. Terwijl de basis van redactioneel werk, zoals het plaatsen van artikelen, vergelijkbaar is met andere CMS-systemen, wordt het complexer als je dieper duikt. Het beheren van menu-items, aanpassen van de voettekst en het maken van formulieren vergen meer kennis.

Drupalize.me is een uitstekend startpunt voor beginners en biedt zowel algemene Drupal-informatie als specifieke tutorials voor zowel frontend als backend aspecten. Hoewel sommige delen gratis zijn, vereisen diepgaande cursussen betaling.

Voor de Ambitieuze Ontwerpers

Voor degenen die willen leren hoe ze Drupal-websites kunnen ontwerpen, raden Jurrien en Thomas websites zoals Drupalize.me aan. Deze sites bieden gedetailleerde tutorials over het opzetten van contenttypes, velden, en andere essentiële ontwerpelementen.

Individuele vs. Groepstraining

Het leertraject kan afhangen van individuele voorkeuren en werkcontext. Individuele trainingen bieden het voordeel van persoonlijke aandacht en snelheid. Groepstrainingen zijn handig voor teams die vergelijkbare taken hebben en informatie gemakkelijk kunnen delen. Constante praktijk is essentieel omdat de backend-interface van Drupal voortdurend kan veranderen en thema-afhankelijk is.

Het Belang van Op Maat Gemaakte Trainingen

Standaard Drupal-trainingen zijn vaak gericht op ontwikkelaars en er zijn weinig specifieke trainingen voor redacteuren. Emble.nl heeft dit hiaat opgevuld door op maat gemaakte trainingen aan te bieden, waarbij de focus ligt op de specifieke taken en behoeften van redacteuren.

De Toekomst van Drupal Leren

Drupal-training evolueert mee met elke nieuwe versie van het CMS. Hoewel boeken zoals 'Drupal Essentials' bestaan, zijn deze vaak gericht op ontwikkelaars en moeten redacteuren vertrouwen op online bronnen en op maat gemaakte trainingen.

Conclusie

Het leren van Drupal is een dynamisch proces dat individuele behoeften en de constante evolutie van het CMS vereist. Met de juiste training, afgestemd op specifieke rollen en verantwoordelijkheden, kunnen zowel redacteuren als ontwerpers het maximale uit Drupal halen.

Meer inzichten over Drupal