Overslaan en naar de inhoud gaan

Drupal training

De Drupal trainingen die we geven zijn op verschillende niveaus; van Drupal webredacteur tot Drupal developer. Alle trainingen zijn op maat ingericht.

We passen hierbij de vorm en inhoud per training aan en creëren zo de ideale omstandigheden om op een snelle en goede manier kennis over te dragen die past bij jou en je organisatie. Alle trainingen kunnen we zowel online als fysiek geven, en individueel of in groepsverband.

Heb je vragen over onze trainingen? We beantwoorden ze graag. Je kunt ons bellen op 030-659005, e-mailen op sales@emble.nl of gebruik maken van ons contactformulier.

Training Drupal webredacteur - Eén dagdeel

Je leert als Drupal webredacteur hoe je je weg vindt in een Drupal-CMS. Hoe vind je content? Hoe plaats je nieuwe content? En hoe zorg je ervoor dat het goed op de website wordt gepubliceerd?

  • Toevoeging: SEO en internetmarketing 

Naast standaard webredactie kunnen we de diepte ingaan door training te geven over SEO en internetmarketing met betrekking tot tools zoals; Google Analytics, Google Search Console of Semrush. We laten zien hoe Google kijkt naar een website, welke content en onderdelen daarvan relevant zijn. We geven uitleg over welke statistieken echt belangrijk zijn om in de gaten te houden en hoe er op een laagdrempelige manier toch continu verbeteringen aangebracht kunnen worden in de vindbaarheid en zichtbaarheid van een website.

  • Toevoeging: Toegankelijkheid (WCAG 2.1)

Een groot gedeelte van de toegankelijkheid van een website valt of staat met de content. Binnen deze uitbreiding leren we jou wat toegankelijke content is, geven we handvatten om content op een toegankelijke manier te maken en laten we zien hoe toegankelijke content bijdraagt aan een prettig uitziende en overzichtelijke website.

Training Drupal sitebuilder / beheerder - Twee tot drie dagdelen

Bij deze training stellen we als doel dat je aan het eind van de training een Drupal website compleet kunt beheren. Van menu-items tot overzichten en contentsoorten. Je kunt ze opzetten, aanpassen en verbeteren. 
We laten je zien hoe je op een goede en veilige manier Drupal kunt uitbreiden door middel van het installeren en configureren van veel gebruikte modules en hoe je veelvoorkomende problemen kunt opsporen en verhelpen. 

Training Drupal developer - Vanaf vier dagdelen

Ben je al bekend met het beheren van een Drupal website en wil je de stap maken om een echte Drupal developer te worden? We kunnen voor jou en je collega’s een programma op maat maken waarin we, op basis van jullie wensen en ervaring, de juiste kennis in het juiste tempo aanbieden.

Aan het eind van de training kun je je eigen Drupal modules ontwikkelen, weet je wat er onder de motorkap van Drupal speelt en begint je ontdekkingstocht als Drupal ontwikkelaar.

We helpen jou en je organisatie graag aan meer Drupal expertise. Wil je meer weten over hoe we onze trainingen op maat voor je inrichten of wat de kosten zijn? Neem contact met ons op, we vertellen er graag meer over.

Philip Vergunst

Technisch directeur

Met hoeveel kan ik de drupal training met meerdere mensen tegelijk volgen?

Dat kan zeker. Voor elke situatie passen we onze trainingen aan. Vaak wil je met een paar collega's een training volgen en kan het voorkomen dat jij net wat meer wilt door leren dan de ander. Of dat een collega al meer kennis heeft. We maken dan een op maat programma waarbij we ervoor zorgen dat iedereen op hetzelfde kennisniveau komt, collega's met meer kennis op de juiste momenten inschakelen of dat jij extra trainingen krijgt om bijvoorbeeld het beheer te doen van een Drupal website, waarbij je collega's de reactie uitvoeren.

Welke kennis moet ik bezitten voor de training Drupal Developer?

Voor deze training is het belangrijk dat je de basis principes van site building / ontwikkeling bezit. Het is een pre als je ook al de basisbeginselen van het ontwikkelen van PHP code kent. Zo niet, dan kunnen we je dat ook leren.

Hoe lang duren de trainingen?

Dat verschilt per training en per situatie. Omdat we de trainingen op maat inrichten kunnen we deze aanpassen aan de tijd en kennis die beschikbaar is. Gemiddeld nemen de Drupal webredacteur trainingen één dagdeel in beslag, met als optie om deze uit te breiden met een tweede dagdeel voor een extra SEO of Toegankelijkheids module. De Drupal sitebuilder / beheerder en Drupal developer trainingen duren langer waarbij je meerdere dagdelen samen met een Drupal expert werkt aan jouw eigen programma.

Wat kost een Drupal training?

We geven onze trainingen in dagdelen. Elk dagdeel duurt maximaal vier uur, waarbij we maximaal één dagdeel training per dag geven. We rekenen per dagdeel € 500,- ex. btw. bij een training op onze locaties ( Zeist / Kampen ) of online. Op locatie bij de opdrachtgever is ook mogelijk, hierbij brengen we reiskosten en tijd in rekening.

Gerelateerde artikelen

Wij delen graag de kennis die we in huis hebben