7 Onmisbare Drupal Resources

Door Robert Roose
Bijgewerkt op 4 januari 2024
0

Een zoektocht via Google levert meestal een plakkaat PHP code op waar je als gewone sterveling weinig aan hebt. Daarom verzamel ik in deze blog 7 onmisbare Drupal Resources om een Drupal beginner op weg te helpen.

1. Drupal.org

De officiële website van Drupal, om maar gelijk een open deur in te trappen. Hier vind je zeer veel documentatie, maar deze gaat al vrij snel de diepte in. Ik maak daarom zelf meer gebruik van het forum. Hier zitten veel Drupal specialisten die graag en snel antwoord op je vragen geven.

2. Drupal Answers

Drupal Answers is een onderdeel van Stack Exchange. Hier is het mogelijk om een vraag te stellen en andere gebruikers kunnen dan antwoord geven op deze vraag. Het verschil met het bovengenoemde Drupal forum is dat de gebruikers die vragen stellen een antwoord kunnen waarderen als het beste antwoord. Daardoor krijgt de gebruiker punten waardoor gebruikers eerder geneigd zijn jouw vraag te beantwoorden. Ook zijn veel standaard vragen al beantwoord die door middel van een zoekopdracht snel naar boven te halen zijn.

3. Planet Drupal

Dit is een verzameling van allerlei Engelstalige blogs die met Drupal te maken hebben. Het niveau van de blogs varieert van beginner tot expert. Ook zijn de onderwerpen uiteenlopend en is het soms zoeken naar (voor jou) nuttige informatie. Maar over het algemeen merk ik dat ik zelf één a twee blogs per dag interessant genoeg vind om aandachtig door te lezen.

Blijf op de hoogte van internet ontwikkelingen en meld je aan op onze nieuwsbrief

4. Lullabot Podcasts / Drupal Voices

Lullabot is in Amerika een grote speler op het gebied van Drupal. Ze hebben daarom ook veel Drupal expertise en die delen ze onder andere via hun podcasts. Ze komen in twee smaken. De Drupal Voices afleveringen zijn interviews van een kwartier met andere Drupal Specialisten toegespitst op één specialisme (zoals specifieke modules of onderdelen van Drupal). En de Lullabot Podcasts, die meestal een uur lang zijn, waar medewerkers van Lullabot allerlei zaken over Drupal bespreken naar aanleiding van een thema.

5. Acquia Podcasts

Acquia is het bedrijf van de man waar Drupal mee begon: Dries Buytaert. De podcasts zijn vergelijkbaar met die van Lullabot alleen verschijnen deze wat minder frequent en lijken ze wat commerciëler van aard. Desondanks zit Acquia dankzij Dries dicht op de bron en zijn de podcasts zeer informatief.

6. Drupalize.me

Ook deze website is gemaakt door de Drupal Experts van Lullabot. De videos die hier op staan zijn over het algemeen heel lang en zeer uitgebreid. Alle onderwerpen die met Drupal te maken komen aan bod. Zo leer je in een video van 8 uur (!) hoe je een Drupal website opzet, inricht, configureert en update. Deze kennis zit echter wel achter een paywall. Voor $45 per maand heb je toegang tot alle content.

7. NodeOne Drupal Learning Library

Het Zweedse bedrijf NodeOne heeft op hun blog tientallen filmpjes staan die onderdelen van Drupal uitleggen zoals Views, de Page Manager en de Flags module. De filmpjes zijn meestal tien minuten lang en vormen onderdeel van een groter geheel van rond de twaalf filmpjes waarin één onderwerp tot in detail wordt uitgelegd. De kwaliteit van de filmpjes is minder goed dan die van Drupalize.me, maar de filmpjes van de Drupal Learning Library zijn gratis!

Heb je zelf nog tips voor goede Drupal Resources? Laat het me dan weten in het commentaar gedeelte!

Deel dit artikel

Meer inzichten over Drupal