Podcast - Borrel Special: Toekomst van het Web

Door Jurrien Meyrahn
Bijgewerkt op 1 mei 2024
0

Het internet gaat nog veel veranderen. Naar welke technologieën kijken we uit? Welke rol gaat Big Data spelen in de toekomst? En gaat AI de wereld de komende twee jaar drastisch veranderen?

Samenvatting:

Welkom bij deze speciale aflevering van de Emble Podcast, waarbij collega's bijeenkomen voor een gezellige borrel en de toekomst van het web bespreken. In deze samenvatting krijg je een overzicht van de interessante gesprekken over AI, virtual reality, webtechnologie, en meer.

Virtual Reality en Webtechnologie

Het gesprek begon met de vraag welke webtechnologie de deelnemers het meest fascineert. Jordi bracht virtual reality (VR) naar voren en benadrukte de kansen die het biedt, vooral in de toekomst van microservices. Hij visualiseerde een scenario waarin monteurs met VR-brillen complexe taken eenvoudig kunnen uitvoeren.

AI en Zijn Impact op de Wereld

Een belangrijk thema was de opkomst van kunstmatige intelligentie (AI). Deelnemers waren het erover eens dat AI de wereld drastisch zal veranderen, vergelijkbaar met de impact van de eerste iPhone. De snelle vooruitgang in AI, zoals bij GPT-modellen, maakt het gemakkelijker om taken uit te voeren, zoals het genereren van teksten, coderen, en zelfs het optimaliseren van communicatie.

Overwegingen bij de Opkomst van AI

Het gesprek ging ook dieper in op de ethische overwegingen en mogelijke risico's van AI. Er werd gesproken over de noodzaak om bewust te zijn van de data die AI gebruikt en de mogelijke impact op privacy. Er werden vragen opgeworpen over hoe AI in de toekomst de interactie met klanten kan beïnvloeden, vooral als het gaat om geautomatiseerde reacties op e-mails.

De Toekomst van Planning met AI

Een boeiend voorbeeld van de toekomstige mogelijkheden van AI was het idee van AI voor planning. Het zou in staat zijn om risicoanalyses te maken, opties te presenteren en zelfs emotionele tonen in e-mails voor te stellen. Het gesprek draaide om de vraag of AI uiteindelijk kan begrijpen en reageren op menselijke emoties op een genuanceerde manier.

Conclusie en Vooruitzichten

Ter afsluiting werd AI beschouwd als een krachtige tool die processen kan versnellen en vereenvoudigen, maar het belang van bewuste besluitvorming en ethische overwegingen werd benadrukt. De impact van AI op de manier waarop we werken en communiceren lijkt onvermijdelijk, en het is cruciaal om deze technologie met zorg te omarmen.

Deel dit artikel

Meer inzichten over AI