SWOV - Meertalige Drupal omgeving met meer dan 150.000 inhoudsitems

SWOV, het nationale wetenschappelijke instituut voor verkeersveiligheidsonderzoek, heeft als missie de verkeersveiligheid te verbeteren

Projectnaam
Redesign, rebuild en migratie
Klantnaam
SWOV
Techniek
Drupal ondersteuning
Webdesign
Drupal hosting

SWOV, het nationale wetenschappelijke instituut voor verkeersveiligheidsonderzoek, heeft als missie de verkeersveiligheid te verbeteren. Als non-profitorganisatie voert SWOV diepgaande studies uit naar het wegverkeer en fungeert het als het centrale knooppunt voor verkeersveiligheidsliteratuur in Nederland. Hun uitgebreide database is een essentiële bron voor beleidsmakers, verkeersprofessionals, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven.

Emble kreeg de opdracht om een geavanceerde meertalige Drupal-omgeving te ontwerpen en te bouwen voor SWOV. Het doel was om een interface te creëren die bezoekers naadloos naar de precieze informatie leidt die ze zoeken. Dit werd aangedreven door een geavanceerde zoekmachine (Apache Solr) die in staat is om meer dan 150.000 inhoudelijke items en meer dan 500 GB aan bijbehorende bestanden te doorzoeken. Daarnaast had SWOV een aparte database-applicatie met nog meer kennis. Door deze bronnen te combineren werd een verenigd middelpunt voor verkeersveiligheidsliteratuur in Nederland opgericht. De collectie omvat boeken, wetenschappelijke rapporten, tijdschriftartikelen, proefschriften, papers, verslagen en nog veel meer.

Doelen en resultaten

Het primaire doel van de Drupal-website van SWOV is het opzetten van een uitgebreide online database om de rijkdom aan kennis die ze hebben opgedaan door hun onderzoek te tonen zodat medeonderzoekers, beleidsmakers en verkeersprofessionals er baat bij kunnen hebben. Met een uitgebreide verzameling van meer dan 150.000 rapporten, factsheets en artikelen op verschillende locaties was er geen efficiënte manier voor gebruikers om toegang te krijgen tot alles wat SWOV te bieden had. Het consolideren van alle gegevens zou een verbeterde oplossing bieden voor gebruikers, waardoor ze konden zoeken door alle soorten gegevens. Deze consolidatie zou ook het onderhoud en de updates van de database voor SWOV stroomlijnen.

Een ander doel was het creëren van een zoekervaring die aansloot bij alle gebruikers, van onderzoekers tot beleidsmakers. We hebben een eenvoudige maar intuïtieve interface ontworpen die gebaseerd is op gebruikersonderzoek dat uitgevoerd is door SWOV. Dit leverde ons waardevolle inzichten op. Het resultaat was een zeer functionele zoekfunctie die naadloos werkte vanaf de eerste lancering. Normaal gesproken vereisen dergelijke functies weken of zelfs maanden van finetuning na de lancering om de beste gebruikerservaring te bereiken, maar SWOV kon al snel gebruik maken van deze vernieuwde oplossing.

Uitdagingen

De nieuwe SWOV-website moest niet alleen de zoekfunctionaliteit verbeteren, maar ook alle 120.000 items integreren die werden opgeslagen en beheerd door SWOV in een aparte database-applicatie. Door deze datasets te combineren, werd een uitgebreide en rijke bibliotheek van alle kennis die SWOV in de afgelopen jaren heeft opgebouwd. Deze verschillende datasets waren op geen enkele manier op elkaar afgestemd; sommige ervan waren lastig direct te integreren in een modern databasesysteem.

Een tweede uitdaging lag in de prestaties. Het doorzoekbaar maken van 150.000 inhoudelijke items, inclusief meer dan 500 GB aan bijlagen, is een enorme taak. De toegevoegde complexiteit ligt in het feit dat de SWOV-website piekbelastingen ervaart - vooral wanneer onderzoeksresultaten worden geciteerd op belangrijke nieuwswebsites. Door de implementatie van meerdere cachinglagen en optimalisatie van de website voor minimaal gewicht hebben we met succes een snelle en veerkrachtige website gelanceerd.