Overslaan en naar de inhoud gaan

Drupal development

Binnen Drupal development onderscheiden we verschillende soorten development die elk hun eigen expertise vereisen. In ons team hebben we voor elk van deze disciplines meerdere experts beschikbaar.

Site-building

Dit bestaat uit het installeren en configureren van Drupal en al zijn modules. Wie bekend is met Drupal weet dat het lijkt op een technisch legodoos met veel verschillende stukjes (modules) die nodig zijn om samen een functionaliteit te vormen. Naast kennis van alle (+10.000) modules is het opzetten van een goede databasestructuur essentieel om ervoor te zorgen dat de website niet alleen nu, maar ook in de toekomst goed blijft werken.

Front-end development

Hiermee wordt het ontwikkelen van de voorkant van de website bedoeld. Het bestaat uit HTML, CSS en soms Javascript. Deze ontwikkeling is het meest voelbaar voor de bezoekers en vereist een goed inzicht in hoe het CMS werkt en hoe gebruikers op verschillende apparaten zoals tablets en smartphones de website zullen gebruiken.

Back-end development

Deze techniek laat zich aan de voorkant meestal niet direct zien. Hoogstens aan de beheerder van de website via een configuratiescherm. Denk bijvoorbeeld aan een API-koppeling tussen Drupal en een CRM- of ERP-systeem. Of een module die berekeningen maakt en de resultaten wegschrijft in een node.

Sprints

Om gestructureerd maar toch flexibel te kunnen ontwikkelen, werken we met sprints. Dit zijn vaste periodes waarin ontwikkelaars aan een nieuwe website of een uitbreiding werken en er over en weer gecommuniceerd wordt tussen opdrachtgevers en uitvoerders. 

De sprints starten met een kick-offbespreking waarin we alle details van wat er ontwikkeld moet worden nog een keer goed doornemen en we de mogelijk bieden om verschil in prioriteit aan te geven voor de onderdelen die ontwikkeld gaan worden.

Een groot voordeel van de sprints is dat ontwikkelen en verbeteren hand in hand gaan. Hierdoor wordt het te maken product meer in lijn gebracht met hoe de opdrachtgever het uiteindelijk wil hebben. We kunnen tijdens de ontwikkeling keuzes maken in de opzet die bij een meer traditionele aanpak niet mogelijk zijn.

 

"Heb je voor ons een Drupal development-uitdaging? Of heb je vragen over onze aanpak? Ik vertel je er graag meer over."

Neem dan contact met ons op

Thomas van Eldijk

Commercieel directeur