Gelders - Toekomstbestendige website met gebruiksvriendelijk inschrijfformulier

Het Gelders Opleidingsinstituut, een vooraanstaande en gerenommeerde instelling op het gebied van uiterlijke verzorging in Nederland

Projectnaam
Nieuwe corporate website
Klantnaam
Geldersopleidingsinstituut
Techniek
Webdesign
Drupal hosting
Drupal ondersteuning

Het Gelders Opleidingsinstituut is een gerenommeerde instelling op het gebied van uiterlijke verzorging in Nederland. Het instituut leidt professionals op zoals schoonheidsspecialisten, masseurs, nagelstylisten en pedicuren, met een sterke focus op persoonlijke aandacht, zowel voor de studenten als voor de klanten die zij in de toekomst zullen bedienen.

Doelen en Resultaten

De website van het Gelders Opleidingsinstituut heeft een broodnodige transformatie ondergaan. Voorheen was de content statisch en beperkt in de integratie van sociale media. Ook was het belangrijk om de inschrijfervaring te verbeteren, van informatievoorziening tot online aanmelden. Emble kreeg de opdracht om deze uitdaging aan te gaan, wat we met enthousiasme hebben aangepakt.

We begonnen met het ontwikkelen van een uitgebreid webdesign, gebruikmakend van hoogwaardig fotografisch materiaal en de kleuren en vormen uit het logo. Zonder een strikt vastgestelde huisstijl konden we de creatieve vrijheid nemen om een duidelijke en esthetisch aantrekkelijke website te ontwerpen, met de nadruk op gebruiksvriendelijke informatievoorziening en een soepele inschrijfervaring.

Bezoekers kunnen nu moeiteloos opleidingen doorzoeken en bekijken, brochures downloaden, vragen stellen via het contactformulier, informatie vinden over open dagen en zich digitaal inschrijven via een intuïtief formulier, beschikbaar op zowel smartphones als desktops.

De website is door ons zowel ontworpen als gebouwd met behulp van Drupal, wat het Gelders Opleidingsinstituut in staat stelt alle content en belangrijke gegevens actueel te houden, zodat studenten altijd goed geïnformeerd zijn.

Uitdagingen

Een bevredigende uitdaging was het digitaliseren en stroomlijnen van het inschrijfproces. Voorheen was dit een omslachtig proces: studenten moesten een formulier van de website printen, invullen en vervolgens per post naar het Opleidingsinstituut sturen. Met de introductie van een vierstappenformulier hebben we dit proces echter versneld en vereenvoudigd. Dit resulteert in een vlottere inschrijving voor studenten en een besparing van tijd en kosten voor het Gelders Opleidingsinstituut.

We hebben de opleidingen beter doorzoekbaar gemaakt door ze te categoriseren op vakgebied en opleidingssoort (cursus, opleiding of workshop). De overzichtspagina biedt nu snelle toegang tot relevante opleidingen. Zowel de overzichts- als detailpagina's van de opleidingen zijn geoptimaliseerd met een heldere informatiearchitectuur, wat de communicatie verbetert.

Om de integratie met sociale media te bevorderen, hebben we een deelknop toegevoegd aan veel pagina's, en links naar de sociale media-kanalen van het Opleidingsinstituut zijn in de footer geplaatst. Dit zorgt voor een betere online aanwezigheid en betrokkenheid.

De kwaliteit van de opleidingen wordt nu beter gecommuniceerd. Slagingspercentages worden prominent weergegeven op de homepage, en de over ons-pagina is verrijkt met een historische tijdlijn die de jarenlange ervaring van het instituut illustreert. Via beeld en tekst krijgt de bezoeker een duidelijke indruk van de opleidingen, de opleiders en het schoolgebouw.

Is jouw website ook toe aan een nieuw design en een verbeterde gebruikerservaring?