Overslaan en naar de inhoud gaan

Opleidingscentrum gekoppeld aan CRM

RNTC is het opleidingscentrum van RNW Media, gevestigd op het Mediapark in Hilversum. Daar bieden zij trainingen aan voor mediaprofessionals vanuit de hele wereld; van journalisten en programmamakers tot sociale activisten en communicatieprofessionals.

Webshop

Om deze trainingen toegankelijker te maken is de oude Drupal 7-website omgebouwd naar een nieuwe, frisse Drupal 8-website. In deze nieuwe website is ook een webshop ingebouwd, waarbij gebruik is gemaakt van Drupal Commerce, een breed gedragen en grote webshopmodule voor Drupal.

De RNTC website

Contentstructuur

RNW Media heeft een aantal professionals in dienst die elke dag bezig zijn met het onderhouden en vullen van al haar websites. Om deze professionals tijd te besparen is er voor gekozen om de content van de website modulair op te bouwen met behulp van Paragraphs. Op deze manier heeft een redacteur alle vrijheid om de pagina's samen te stellen zoals hij/zij dat wil, maar kunnen de ontwikkelaars toch een juiste vormgeving garanderen.

Maatwerk

Om deze website aan de eisen van de opdrachtgever te laten voldoen, kon er veel gebruik gemaakt worden van bestaande modules, maar moesten er ook een aantal nieuwe modules worden gecreëerd voor een Course Calendar, Scholarships en een ZOHO API.

Course Calendar

Om alle cursussen in een balkenplanning weer te geven moest er een nieuwe module worden ontwikkeld. Die module plaatst alle cursussen op de juiste plek binnen een kalender en moet daarbij overlap van de verschillende blokken voorkomen. Met behulp van een aantal formules en de vernieuwende CSS-grids, konden we makkelijk de cursussen op de goede plek tonen, waarbij we ook rekening konden houden met de verschillende schermgroottes van telefoons, tablets en computers.

Scholarship

Ook scholarships (beurzen) kunnen worden aangevraagd via rntc.com. Om de beschikbaarheid van deze scholarships te regelen hebben we een apart inhoudstype 'Scholarship' aangemaakt, waardoor je scholarships als losse componenten aan kan maken. Binnen dit inhoudstype kan een redacteur met behulp van een checklist aanvinken in welke landen een scholarship beschikbaar is.

Naast deze selectie bevat de scholarshipmodule ook een interactief aanvraagformulier. Door het beantwoorden van een aantal vragen kan een gebruiker op een eenvoudige manier een scholarship aanvragen.

ZOHO API

Door middel van onze eigen ontwikkelde ZOHO API, kunnen scholarshipaanvragen en bestellingen opgeslagen worden in ZOHO, een extern CRM-systeem dat door veel bedrijven gebruikt wordt om processen te stroomlijnen en meer winst te genereren. Zowel in ZOHO als in Drupal is maatwerk verricht om alle informatie goed over te brengen. Op deze manier kunnen ook financieel medewerkers makkelijk inzicht krijgen in alle bestellingen en aanvragen.

Cursusoverzicht

"Wil je ook een Drupalwebsite gekoppeld aan je CRM-systeem? We vertellen je graag meer over onze aanpak."

Neem contact met ons op

Thomas van Eldijk

Commercieel directeur

Meer cases