Overslaan en naar de inhoud gaan

Een ontmoetingsplek en expertisecentrum in één voor medisch specialisten

De Nederlandse Vereniging voor Radiologie (NVvR) bestaat al sinds 1901 en via hun Drupal communitywebsite houden ze leden op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, wordt de ledenadministratie bijgehouden en kunnen leden elkaar ontmoeten en kennis met elkaar delen.

De NVvR-website op een laptop

Kennis delen binnen groepen

Binnen de communitywebsite hebben we gebruik gemaakt van een Drupaltechniek genaamd 'organic groups'. Hiermee is het mogelijk om groepen te creëren binnen de communitywebsite, vergelijkbaar met LinkedIn en Facebook. De leden binnen de NVvR-website delen documenten en informatie met elkaar en kunnen ervoor kiezen om deze met alle leden of alleen de leden binnen de betreffende groep te delen. Zo ontstaan er kleine community's binnen de communitywebsite.

Screenshot van het ledenoverzicht van de NVvR-website

“De behoefte aan functionaliteit voor registratie en beheer van nieuws, documenten en vergaderingen en leden zijn allemaal ingevuld met deze website. Het is een mooi visitekaartje geworden richting onze leden en naar buiten toe.”

Marieke Zimmerman
NVVR

In contact blijven met elkaar

Wanneer je elkaar niet dagelijks ziet maar je soms toch een beroep op elkaar wilt doen, dan is een communitywebsite ideaal. Je kunt elkaar snel vinden of een selectie maken van alle leden die iets van een bepaald gebied weten of een specifieke opleiding hebben gevolgd.

Direct vanaf de livegang was de communitywebsite een succes onder de leden en de website is een essentieel onderdeel gebleken binnen de dagelijkse werkzaamheden van het bestuur van de branchevereniging.

"Wil je net als de NVvR ook een communitywebsite waarbij de leden elkaar vinden en hun kennis kunnen delen? We vertellen je graag meer over onze aanpak."

Neem dan contact met ons op

Thomas van Eldijk

Commercieel directeur