Overslaan en naar de inhoud gaan

Een online community met paywallfunctie

Hoe toon je content die afgeschermd is?

De website van Gehrels Muziekeducatie bevat een waardevolle database van muzieklessen en liedjes die ontwikkeld zijn voor de leden. Om bezoekers die niet lid zijn toch een inkijkje te geven in het complete aanbod hebben we binnen Drupal een paywall techniek ingebouwd waardoor de redactie van de website kan bepalen welke lessen en liedjes openbaar en welke uitsluitend voor leden zijn.

Screenshot van de Gehrels muziekeducatie website op een laptop

Gehrels Muziekeducatie is een vakvereniging, opgericht door Willem Gehrels (1885-1971), de grondlegger van het Nederlandse muziekonderwijs voor jonge kinderen. Gehrels Muziekeducatie is er voor kinderen van 0 tot 12.

Binnen de liedjes database kun je filteren en zoeken.

Bij de liedjes en lessen die afgeschermd zijn wordt een samenvatting getoond en verschijnt een call-to-actionelement dat bezoekers beweegt om in te loggen of je aan te melden als lid. Doordat we de liedjes voor een deel aanbieden, kunnen de bezoekers toch een inzicht krijgen in de schat van informatie en kennis die Gehrels Muziekeducatie te bieden heeft.

Wanneer bezoekers toegang willen krijgen moeten ze zich aanmelden als lid en lidmaatschap betalen. Een voordeel van de login is dat Gehrels verschillende rollen kunnen inrichten en leden op basis van hun lidmaatschap hier op in kunnen delen. Naast liedjes is het daardoor ook mogelijk om specifieke ledeninformatie of content met de leden te delen op basis van hun lidmaatschap.

In de toekomst zijn plannen om het ledengedeelte nog verder uit te breiden. Drupal biedt hiervoor haast oneindig veel mogelijkheden waardoor we leden hun eigen profiel kunnen geven, leden met elkaar in contact kunnen brengen of leden hun eigen content en liedjes kunnen laten plaatsen.

"Wil je net als Gehrels Muziekeducatie een magazine- en communitywebsite in één? We vertellen je graag meer over onze aanpak."

Neem dan contact met ons op

Thomas van Eldijk

Commercieel directeur