Overslaan en naar de inhoud gaan

Een duurzame multi-site oplossing

Een Drupal website met meerdere gezichten

Exodus Nederland is de grootste landelijke nazorgorganisatie die met professionals en 1800 vrijwilligers opvang en begeleiding biedt aan ex-gedetineerden, gedetineerden en hun familieleden. Exodus zocht een oplossing voor hun nieuwe website waarbij alle doelgroepen die op de corporate website van Exodus komen bediend worden. Tegelijkertijd moest de nieuwe website gaan fungeren als Intranet en Extranet website.

De Exodus website op een laptop

Diensten selector

Om snel de verschillende doelgroepen van Exodus naar de juiste informatie te leiden hebben we de diensten van Exodus gekoppeld aan veel voorkomende vragen en de doelgroepen. De bezoeker kan aangeven tot welke doelgroep hij of zij behoort of aangeven welke vraag deze heeft. Daarna worden automatisch de juiste diensten, of beter gezegd, de oplossingen die Exodus kan bieden getoond.

Gif animatie van de Exodus website

"Voor mij was de doorslag om met Emble te werken dat ze konden aansluiten op onze wensen, deze perfect vertaalden naar een plan voor de corporate website en de juiste kennis in huis hebben om zowel op technisch als communicatie vlak ons van advies te voorzien."

Marloes Berings
Exodus

Extranet en Intranet

Exodus is een organisatie die draait op vrijwilligers. Deze hebben binnen het CMS hun eigen extranet omgeving gekregen waar ze berichten en kennis kunnen delen, hun gegevens kunnen aanpassen en praktische documenten kunnen downloaden. Medewerkers van Exodus hebben hun eigen afgeschermde Intranet met evenementen kalender, documenten gedeelte en smoelenboek.

Exodus kan deze websites publiceren binnen één Drupal omgeving. Dit heeft als voordeel dat wanneer er onderhoud of verbeteringen worden toegepast, dit maar één keer hoeft te gebeuren. De websites kunnen techniek en content met elkaar delen. En gebruikers kunnen met één account in alle websites. Zo kan een vrijwilliger bij het extranet een declaratieformulier downloaden en wanneer deze ook een moderator rol heeft, ook met dezelfde gegevens in het community gedeelte inloggen om familieleden van gedetineerden te helpen.

"Wil je net als Exodus ook een veelzijdige multi-site oplossing? Of ben je op zoek naar de ideale Extranet of Intranet website? We vertellen je graag meer over onze aanpak."

Neem dan contact met ons op

Thomas van Eldijk

Commercieel directeur