Overslaan en naar de inhoud gaan

Next.js development

Next.js is een open source React/Javascript-framework waarmee we frontend applicaties koppelen aan één of meerdere CMS-, CRM-, PIM- of ERP-systemen die de backend vormen. Deze opzet wordt ook wel 'decoupled' genoemd omdat de applicatie die de gebruikers ervaren, losstaat van de systemen die zich aan de achterkant bevinden.

Websites en applicaties die met Next.js worden ontwikkeld hebben de volgende voordelen:

  • Supersnel. Doordat Next.js de html rendert op de server in plaats van op de browser, laadt een Next.js website veel sneller dan een traditionele website.
     
  • Beter vindbaar. De kortere laadtijden helpen bij een betere vindbaarheid, maar Next.js heeft daarnaast ook meer mogelijkheden om een website SEO-geoptimaliseerd aan te bieden.
     
  • Flexibel. Wanneer een CMS of webshop tegen een beperking aanloopt, gaat Next.js door en biedt het alle vrijheid om een webapplicatie zo optimaal mogelijk aan te passen voor de gebruiker.
     
  • Efficiënt. Tegenwoordig is het gebruikelijk dat CMS-, ERP- en CRM-systemen aan elkaar gekoppeld worden om data uit te wisselen. Een Next.js-applicatie kan met alle systemen koppelen en data ophalen zodat onderlinge koppelingen niet meer nodig zijn.

Wat maken we met Next.js?

Met Next.js ontwikkelen we corporate, intranet-, community- en portalwebsites, en mobile apps die qua performance goed moeten presteren, veel of ingewikkelde zoekopdrachten kunnen verwerken en grote hoeveelheden content moeten aanbieden.

We doen dit voor opdrachtgevers zoals de Dimence Groep en de Universiteit van Amsterdam (UVA). Ook onze eigen emble.nl website is in Next.js ontwikkeld.

Wat is het verschil tussen Next.JS en React?

Next.js is een React-framework dat je de bouwblokken geeft om webapplicaties te ontwikkelen. Next.js biedt tools en configuratiemogelijkheden die nodig zijn voor React en geeft daarnaast extra structuur, features en optimalisatietools voor je webapplicatie.

Is Next.js populair?

Next.js is een van de meest populaire React-frameworks om supersnelle en SEO-vriendelijke webapplicaties mee te ontwikkelen. Online kunnen CMS-, CRM-, ERP- of e-commercesystemen beperkend werken. Door met Next.js de voorkant van de website te ontwikkelen en te koppelen aan je CMS-, CRM-, ERP- of e-commercesystemen benut je de voordelen van deze systemen en krijgt de gebruiker van je webapplicatie een optimale ervaring.

Waarom is Next.js zo goed voor SEO?

Een belangrijke factor voor goede vindbaarheid van je website is de laadsnelheid. Next.js-websites zijn sneller doordat het renderen van de HTML op de server wordt gedaan. Bij traditionele websites gebeurt dit in de browser waardoor het laden van de website langer duurt.

Als Next.js specialist vertel ik je graag meer over de voordelen van Next.js en over onze aanpak. Neem contact met ons op en vertel ons waar we je mee kunnen helpen.

Cor van Oostenbrugge

Frontend Developer

Drupal CMS - De ideale backend applicatie voor Next.js

Drupal als backend applicatie

Drupal is als CMS een ideale basis als backend applicatie. Het biedt veel meer functionaliteiten dan andere CMS-en. Daarnaast is Drupal gebouwd om custom oplossingen te ontwikkelen waarbij je opensource-code makkelijk kunt integreren met eigen code. Drupal wordt dan ook vaak als framework gezien door technici en sluit perfect aan bij een frontend applicatie die met Next.js is ontwikkeld.

Emble ontwerpt en bouwt al sinds 2001 websites gebaseerd op opensource-techniek. We hebben daardoor een voorlopersrol die we serieus nemen. Dat doen we door duurzaam te ontwikkelen volgens codestandaarden. Daardoor werken onze applicaties niet alleen sneller en stabieler, maar zijn ze ook zo ingericht dat andere specialisten makkelijk hun weg kunnen vinden en onderdelen kunnen toevoegen.

Gerelateerde artikelen

Wij delen graag de kennis die we in huis hebben