Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat is het verschil tussen Next.JS en React?

React is een Javascript library dat je de bouwblokken geeft om webapplicaties te ontwikkelen. Next.js biedt tools en configuratiemogelijkheden die nodig zijn voor React en geeft daarnaast extra structuur, features en optimalisatietools voor je webapplicatie.

Is React populair?

React is een van de meest populaire frameworks om supersnelle webapplicaties mee te ontwikkelen. Online kunnen CMS-, CRM-, ERP- of e-commercesystemen beperkend werken. Door met React de voorkant van de website te ontwikkelen en te koppelen aan je CMS-, CRM-, ERP- of e-commercesystemen benut je de voordelen van deze systemen en krijgt de gebruiker van je webapplicatie een optimale ervaring.

Waarom is React zo goed voor SEO?

Een belangrijke factor voor goede vindbaarheid van je website is de laadsnelheid. Websites gebouwd met React en Next.js zijn sneller doordat het renderen van de HTML op de server wordt gedaan. Bij traditionele websites gebeurt dit in de browser waardoor het laden van de website langer duurt.

Als React specialist vertel ik je graag meer over de voordelen van React en over onze aanpak. Neem contact met ons op en vertel ons waar we je mee kunnen helpen.

Cor van Oostenbrugge

Lead Developer

Drupal CMS - De ideale backend applicatie voor React

Drupal als backend applicatie

Drupal is als CMS een ideale basis als backend applicatie. Het biedt veel meer functionaliteiten dan andere CMS-en. Daarnaast is Drupal gebouwd om custom oplossingen te ontwikkelen waarbij je opensource-code makkelijk kunt integreren met eigen code. Drupal wordt dan ook vaak als framework gezien door technici en sluit perfect aan bij een frontend applicatie die met React is ontwikkeld.

Emble ontwerpt en bouwt al sinds 2001 websites gebaseerd op opensource-techniek. We hebben daardoor een voorlopersrol die we serieus nemen. Dat doen we door duurzaam te ontwikkelen volgens codestandaarden. Daardoor werken onze applicaties niet alleen sneller en stabieler, maar zijn ze ook zo ingericht dat andere specialisten makkelijk hun weg kunnen vinden en onderdelen kunnen toevoegen.

Gerelateerde artikelen

Wij delen graag de kennis die we in huis hebben

Bekijk alle artikelen