Overslaan en naar de inhoud gaan

Drupal Support & Update-abonnement

Toen we ooit in 2001 begonnen met het bouwen van open-sourcewebsites merkten we al snel dat onze klanten behoefte hadden aan twee dingen: hulp bij het beheer van hun Drupal-CMS én de garantie dat hun Drupal-CMS altijd up-to-date bleef.

Drupalcore- en module-updates

We updaten zowel de core van het Drupal-CMS als alle 3rd party modules. De meeste onderhoudscontracten richten zich alleen op de Drupalcore van het Drupal-CMS terwijl er ook veiligheidslekken in de modules voorkomen. 

We krijgen regelmatig de vraag: hoe vaak updaten jullie precies? Dat is lastig te zeggen omdat er geen vaste regelmaat zit in de frequentie waarmee updates uitkomen. 

Vandaar dat we vooral kijken naar de aard van de updates en daarbij voorrang geven aan security-updates. Die moeten zo snel mogelijk worden doorgevoerd. De updates die uitsluitend bugfixes of nieuwe functionaliteiten bevatten voeren we minstens een keer per maand door.

screenshot van beschikbare updates in Drupal, belangrijk om je Drupal-CMS veilig te houden

Drupalsupport

Je hebt direct contact met ons team van Drupalexperts en we zijn er als je ons nodig hebt. Vragen die we direct kunnen beantwoorden pakken we op binnen het Support & Update-abonnement.

Soms vereist een vraag meer onderzoek, het geven van een training, het installeren of configureren van modules of het aanpassen van code. In dat geval werken we met kleine sprints waarin we een ontwerper of ontwikkelaar inplannen voor een dag of dagdeel.

Vast bedrag, geen limiet

Zelf hebben we een hekel aan beperkingen en daarom hebben we een abonnement ontwikkeld waarin we geen limiet stellen aan support & updates en ze samen voor een vast bedrag per maand aanbieden.

  • De kosten van het Support & Update-abonnement zijn € 75,- ex. btw per maand.
  • De minimale looptijd van het abonnement is één jaar, daarna is het maandelijks opzegbaar.

Voor Drupalwebsites die niet door ons zijn ontwikkeld rekenen we een vast intakebedrag van € 1.600,- ex. btw. Binnen deze intake migreren we de website naar onze eigen ontwikkel- en beheerservers, onderzoeken we de website, voeren we direct de eerste updates uit en koppelen we onze bevindingen terug.

Heb je vragen over ons Support & Update-abonnement of wil je dat we jouw Drupalwebsite in beheer nemen? Ik vertel je graag meer over onze aanpak.

Neem dan contact met ons op

Thomas van Eldijk

Commercieel directeur