Overslaan en naar de inhoud gaan

Optimaliseer je website voor Bing

Thomas van Eldijk
 | Bijgewerkt op 29 november 2021

Bing is een zoekmachine ontwikkeld door Microsoft en is sinds de samenwerking met Facebook een stuk interessanter geworden.

En naarmate de populariteit van Facebook stijgt (in 2010 was Facebook de meest bezochte website in de VS), groeit ook de invloed van Bing. Tijd om eens te kijken hoe je een website optimaliseert voor Bing.

Een zoekmachine speurt naar nieuwe informatie op het web, waardeert deze informatie en zet het op volgorde. Bing doet dit ook maar op een iets andere manier. Opvallend is vooral de traagheid waarmee het crawlt (crawlen is hetvergaren van data van websites) en het krijgen van een vermelding of betere waardering.

Bing waardeert een website pas als er genoeg informatie over de website gevonden is. Vertrouwen krijgen bij Bing is dus de eerste prioriteit. Hieronder heb ik een aantal tips beschreven die specifiek van toepassing zijn voor Bing.

Aanmelden bij Bing Toolbox

De eerste stap die zorgt voor meer vertrouwen bij Bing is het aanmelden bij Bing. Na het aanmelden kun je ook een sitemap.xml aanwijzen, deze biedt Bing de mogelijkheid om je website nog beter te crawlen. Meld je aan bij Bing.

Hoeveelheid tekst en relevantie

Bing geeft pagina’s met 300 tot 500 woorden een hogere ranking. Bing legt de focus bij de relevantie van de pagina (meer dan dat Google dat doet). Let dus goed dat de article title en page title overeen komen met de inhoud.

Links naar jouw website

Bing ziet dat je unieke content aanbiedt maar wacht met het verhogen van de waardering totdat er genoeg links richting deze pagina gevonden zijn. Link Baiting (SEO term voor het scoren van zoveel mogelijk links naar je pagina) wordt dus belangrijker. Nu is dit in de praktijk lastig geworden omdat juist de goede links, van populaire websites, niet zelf te creëren zijn. De enige oplossing is om unieke en waardevolle content maken. Zorg er daarnaast voor dat je deze content op zoveel mogelijk plaatsen verspreidt zodat dat anderen het verder verspreiden.

Links naar andere websites

Google bestraft websites die veel links (+/- 100) naar externe websites hebben. Bing doet het tegenovergestelde: Bing beloont een website veel links naar externe websites. Een lastige balans dus. Zorg dus voor een aantal externe links maar plaats er niet te veel. En let er vooral op dat je linkt naar goed scorende websites.

Like it!

Facebook gebruikers kunnen aangeven of ze een pagina leuk vinden en kunnen de pagina delen met vrienden. Heb je een facebook account? Doe dit dan met al je eigen artikelen en spoor ook collega’s en vrienden aan om dit te doen. Het is al langer bekend dat zoekmachines social media gebruiken om te bepalen of een pagina waarde heeft of niet, de kans is groot dat Bing (gezien de samenwerking met Facebook) dit als een belangrijke factor beschouwt.

Heb je vragen of commentaar? Ik lees het graag hieronder in het commentaar gedeelte.

Gerelateerde artikelen

Wij delen graag de kennis die we in huis hebben

Reacties

Ik meld gelijk wat websites aan bij Bing Toolbox

Reactie van Max op 28 maart 2012