Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote Joomla websites

Thomas van Eldijk
 | Bijgewerkt op 25 november 2021

Joomla is het op één na meest gebruikte CMS ter wereld. Met name in Nederland is de populariteit groot. Maar welke grote websites gebruiken nu Joomla? In mijn zoektocht naar de grootste Joomla websites kijk ik vooral naar het aantal bezoekers dat de website aantrekt en maak hiervoor gebruik van www.trafficestimate.com

Bij het zoeken naar grote Joomla websites valt op dat sommige grote organisaties overstapt zijn naar Wordpress of Drupal. Neem bijvoorbeeld www.thehill.com Enkele jaren geleden nog een van de grootste Joomla websites, met maar liefst 4,2 miljoen bezoekers per maand. Nu hebben ze een nieuwe website gebaseerd op Drupal.

Op de hoogte blijven van internet trends? Meld je aan op onze nieuwsbrief

kijkonderzoek.nl

Deze website publiceert de kijkcijfers en heeft zo'n 200.000 bezoekers gehad de afgelopen maand.

Guggenheim.org

Het bekende museum in New York. Goed voor 326.000 bezoeker per maand.

Vinden.nl

Ook een alternatief voor Google, nu meer een portal website. Toch goed voor 380.000 bezoekers de afgelopen maand.

Linux.com

De website van de Linix foundation die als doel hebben Linux populairder te maken. De website heeft zo'n 1,2 miljoen bezoekers per maand.

Bax-shop.nl

Deze Nederlandse website verkoopt alles wat met audio te maken heeft en maakt hiervoor gebruik van de Joomla component Virtuemart. De website heeft zo'n 500.000 bezoekers gehad de afgelopen maand.

Nujij.nl

De vergaarbak van de nu.nl websites. Hier kan iedereen een nieuwsbericht posten en zijn gal kwijt over het laatste nieuws. Gemiddeld heeft de website 2 miljoen bezoekers per maand.

Rockettheme

De allergrootste Joomla website biedt o.a. templates aan voor Joomla en heeft maar liefst 5,4 miljoen bezoekers per maand.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.