Overslaan en naar de inhoud gaan

Google Analytics - BouncePercentage

Thomas van Eldijk
 | Bijgewerkt op 16 december 2021

Google Analytics en statistieken in het algemeen zijn één van de redenen waarom het internet zo'n krachtig marketing medium is. Het legt bloot of een marketingactie of website werkt of niet. Ontzettend waardevol en goud waard voor degene die er mee om kunnen gaan. Want welke data is nu belangrijk en welke niet? In een reeks van artikelen ga ik laten zien waar je op moet letten als je gebruik wilt maken van Google Analytics. Deze keer een killer voor je plek in de zoekresultaten van Google; het "bouncepercentage".

Waar staat het Bouncepercentage voor?

Het bouncepercentage is het percentage van alle bezoekers die de pagina verlaten zonder verder te klikken. De term bounce is ontstaan omdat de bezoeker als het ware van Google naar de website en weer terug naar Google gaat.

Wanneer een groot percentage van de bezoekers weer weggaat zonder door te klikken, kan de conclusie van Google zijn dat je pagina niet overeenkomt met hetgeen dat de bezoeker zoekt.

Vanuit een internet marketing standpunt gezien is een laag bouncepercentage dus essentieel voor een goed lopende website. Google Analytics geeft dit percentage weer direct bij binnenkomst op het dashboard. Dit cijfer is het gemiddelde van de gehele website.

Elke pagina heeft echter zijn eigen bouncepercentage. Je kunt de bouncepercentage van elke pagina zien door op "inhoud" te klikken en dan op "pagina's". Je krijgt hierdoor rechtsonder een overzicht te zien van alle pagina's, de meest bezochte bovenaan, met er achter de bouncepercentages.

Op de hoogte blijven? Meld je aan op onze nieuwsbrief

Hoe kun je de Bouncepercentage verlagen?

Er zou iets mis kunnen zijn met de inhoud. Zoekt men naar "tarieven" en staan die niet duidelijk zichtbaar op de pagina, dan klikt men weg. Het beste kun je verplaatsen in een bezoeker die weinig geduld heeft en op de pagina komt. Waarom zou deze kunnen afhaken? Dit zijn enkele oplossingen die je kunt doen om je inhoud interessanter te maken:

  • Bekijk de tekst kritisch, verwijder alles wat er niet toe doet.
  • Verbeter de eerste alinea, schrijf hem zo dat je precies aangeeft wat de bezoeker kan verwachten. Vergeet inleidende of sfeerbepalende intro's. De intro op het internet moet de bezoeker overtuigen om verder te gaan lezen.
  • Bezit de pagina weinig of geen plaatjes? Voeg er dan 2 of 3 toe die de inhoud van de pagina accentueren. Ze moeten duidelijk maken waar het artikel over gaat.

Geen doorklik mogelijkheid

Geen mogelijkheid tot doorklikken is het grootste probleem als het gaat om een te hoog bouncepercentage. Idealiter moet de pagina een tussenstation zijn waarna men verder of dieper in de materie duikt. Een bounce ontstaat doordat de bezoeker niet overtuigd of geprikkeld wordt om verder te klikken. Zorg in ieder geval dat elke een call to action heeft.

  • Meer informatie? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
  • Brochure ontvangen? Vul hier je gegevens in.
  • Afspraak maken? Vul de datum en tijd in en we bellen je voor een afspraak.

Naast deze zogenaamde "call to actions" zijn er nog meer manieren om het doorklikken te bevorderen. De meest voor de hand liggende is misschien wel je tekst te voorzien van links. Het mooiste zijn links naar andere pagina's binnen je website maar links naar externe websites zijn ook goed, vooral als deze gerelateerd zijn aan jouw content. Bij Van Eldijk zorgen we ervoor dat in elke fase men denkt aan "call to actions". Een designer ontwerpt ze, degene die aan contact strategy doet verwerkt ze in de content, een ontwikkelaar bouwt ze in een prototype. Iedereen die iets met de website te maken heeft moet zich er van bewust worden dat een pagina nooit een eind punt mag worden binnen een website.

Wil je het linken naar een hoger niveau tillen? Dan zijn gerelateerde artikelen ideaal. Zie bijvoorbeeld het block onderaan dit artikel. Hierin worden automatisch gerelateerde artikelen opgenomen door Drupal. Het geeft de bezoeker nog meer informatie, waarvan de kans groot is dat deze overeenkomt met zijn of haar originele zoekopdracht. Het geeft diezelfde bezoeker ook het idee dat er meer te vinden is op de website (heel belangrijk!) en als extra bonus wordt de pagina gevuld met extra keywords en links, wat Google erg fijn vindt.

Anaylseren, noteren, verbeteren

Google Analytics is een waardevolle tool met ongelofelijk veel interessante data maar het gaat er uiteindelijk wel om dat je iets doet met die data doet en de veranderingen weer analyseert. Maak er een gewoonte van om eens per week of per maand een uitdraai te maken van de belangrijkste pagina's. Noteer degene met de hoogste bouncepercentages en probeer ze te verbeteren. Als je hier een routine van maakt wordt je website niet alleen telkens beter en blijft hij actueel. Je krijgt als beheerder van de website een goed inzicht in welke veranderingen voor jouw doelgroep goed werken.

Volgende keer ga ik dieper in op "Conversies". Hiermee kun je precies meten welk onderdeel, pagina, zoekwoord of bron nu echt zorgt voor een actie van je bezoeker. Heb je zelf andere ervaringen met bouncepercentage of vind je dat ik belangrijke informatie heb gemist? Ik lees het graag in je reactie onder dit artikel!

Reacties

Hi Janneke,

Al het verkeer dat op deze pagina terecht komt wordt mee geteld. Dus als je bounce 100% op die pagina is, dan zou dat betekenen dat iedereen weg klikt nadat ze deze pagina hebben bezocht, ongeacht waar ze vandaag komen. Wat je zou kunnen doen is een contact formulier plaatsen op de contact pagina en de bezoeker, na het invullen hiervan, doorsturen naar een bedankt pagina. Op die manier krijg je meer inzicht in wat er op die pagina gebeurd. En nog een voordeel is dat je contact pagina een lagere bounce zal krijgen omdat men door gaat naar de bedankt pagina. Deze zal uiteraard wel een hoge bounce krijgen maar het zou geen probleem moeten zijn dat Google hier geen bezoekers naar toe stuurt.

Hopelijk heb je hier wat aan. Succes!

Reactie van Thomas van Eldijk op 9 september 2011

het bouncepercentage op mijn contactpagina is erg hoog (100%), maar er is maar 2 x op gegoogled. Volgens bovenstaande definitie van het bouncepercentage: Dit zijn alle bezoekers die zonder te klikken je pagina verlaten. Een bounce is als het ware het stop punt voor Google Analytics. Betekent dat het gemiddelde bouncepercentage van deze pagina bepaalt wordt aan de hand van de 2 klikken.

Klopt dat?
Is het gemiddelde dan ook een gewogen gemiddelde?
Wat kan ik hier aan doen?

Reactie van janneke op 8 september 2011

Beste Ruud,

Waarom koop je een mailing in waarvan je weet dat hiervan 90% wegklikt?
Ik denk trouwens niet dat het meteen nare gevolgen hoeft te hebben voor je pagina's. De bezoekers worden immers niet door Google zelf naar je pagina's geleidt maar door de mailing of affiliate's. Misschien kun je om er zeker van te zijn, aparte landingspagina's maken voor de mailing. Deze kun je dan buiten de scope van Google houden. Nog een voordeel is dat je die gelukszoekers op een andere manier kan benaderen dan deze mensen die echt iets aan het zoeken zijn via Google.

Reactie van Thomas van Eldijk op 27 april 2011

Hoe zit het met prodoctdetailpagina`s en affiliate traffic? wanneer ik een mailing inkoop bij een spaarprogramma krijng ik een gigantische berg gelukszoekers ;) klikken voor de cent die ze kunnen verdienen en zorgen op de betreffende pagina een bouncepercentage van 90 %. Ik kan op deze pagina weinig meer optimaliseren behalve het product gratis weggeven :) welk effect heeft een dergelijke actie op lange termijn voor deze pagina binnen Google?

Reactie van ruud op 21 april 2011

Hi Dirk en Camiel,

Uiteraard kan een hoge bounce juist goed zijn. De bezoeker zou iets direct kunnen vinden op de eerste pagina waar hij of zij komt en meteen weer weg gaan. Dit is echter voor Google niet te meten. Google kan alleen zien of mensen direct weg gaan of niet. Over het algemeen wordt aangenomen onder SEO specialisten dat een slecht bouncepercentage slecht is voor je pagina. Dit is op basis van ervaringen en informatie die onderling gedeeld worden. Niemand weer 100% zeker of een hoog bouncepercentage slecht of goed voor je pagina is omdat het Google Algoritme, net als het Coca Cola recept, een van de best bewaarde geheimen ter wereld is.

Ik zou zeggen, probeer eens in te zoomen op één enkele pagina met een hoog bouncepercentage. Bekijk op welke positie die staat in de Google zoek resultaten met een keyword dat voor die pagina belangrijk is. Creëer dan op die pagina duidelijke door klik momenten zoals een aanvraag formulier, links naar gerelateerde sites of artikelen. En kijk dan een maand later of de positie in de zoek resultaten gestegen is.

Natuurlijk is het niet de bedoeling om van je website een doolhof te maken. Sterker nog, als je dat doet zal de bezoeker des te sneller afhaken en hierdoor je bounce percentage alsnog verhogen.

Reactie van Thomas van Eldijk op 20 april 2011

Kan het ook niet zo zijn dat een hoog bouncepercentage juist heel goed is bij verkeer vanuit een zoekmachine? Ze hebben gevonden wat ze zochten en vertrekken weer. Als het doel is deze informatie verschaffen is het fijn dat de bezoeker deze informatie ook direct voorgeschoteld krijgt, nietwaar? Ieder percentage kan dus goed zijn, het hangt alleen af van wat het doel van je site is.

Kijk dat is ware taal, dank camiel, kan mij dan ook niet voorstellen dat google werkt zoals in dit artikel wordt verkondigd. We hebben het altijd over minder klikken tot de doelpagina, nu gaan ze vertellen dan ik een doolhof moet bouwen om de bouncherate te verkleinen! Ha Ha

Reactie van dirk op 8 april 2011

Nou Dirk, ik denk dat jouw reactie heel kort door de bocht is. Niemand vertelt jou dat je een doolhof moet bouwen, misschien moet je het nog eens goed lezen, zodat je echt begrijpt wat er gezegd wordt.

Reactie van Silvia op 23 maart 2015

Kan het ook niet zo zijn dat een hoog bouncepercentage juist heel goed is bij verkeer vanuit een zoekmachine? Ze hebben gevonden wat ze zochten en vertrekken weer. Als het doel is deze informatie verschaffen is het fijn dat de bezoeker deze informatie ook direct voorgeschoteld krijgt, nietwaar? Ieder percentage kan dus goed zijn, het hangt alleen af van wat het doel van je site is.

Reactie van Camiel op 25 maart 2011

Beste Yolanda, ik weet niet of je die links naar jouw website kunt verwijderen zoals je voorstelt. In pricnipe is het niet goed nee, en kan als dit teveel gebeurd ook schade opdoen.

Het mooiste zou zijn als je erachter komt wat die bezoekers precies willen en waarom ze bij jou zo snel weg klikken. Een ideaal scenario zou zijn dat je deze bezoekers wel kan helpen het juiste te vinden en ze dat dan ook aanbiedt. Op die manier doorbreek je de negatieve cirkel en maak je deze positief. Bezoekers blij, Google blij, jij blij.

Reactie van Thomas van Eldijk op 21 maart 2011

dank, erg nuttige info

Reactie van Siets Bakker op 18 januari 2011

Ik heb geconstateerd dat er websites zijn die een link naar mijn webwinkel hebben geplaatst maar in analytics zie ik dat bezoekers vanaf die site weer meteen weg klikken. Als ik het goed bergijp is het dus beter om deze link dan te laten verwijderen. Mijn bouncepercentage is nu gem. 32,65 dus dat kan dan lager worden... toch?

Reactie van Yolanda Oud op 14 januari 2011

Het is waar dat er verschillende definities voor een bounce circuleren. Ik baseer de mijne op die van Avinash Kaushik | www.kaushik.net. In het boek "Web Analytics an Hour a Day" volgens mij een van de betere web analyse boeken, hierin stelt hij dat een bounce een bezoeker is die na 10 sec. beslist de website te verlaten.

Ik kan echter geen bronnen vinden waarin Google dit bevestigt of ontkent. Ik heb daarom de definitie in mijn artikel genuanceerd. Het is logischer om te stellen dat tijd geen factor van betekenis is, Analytics kan de tijd niet meten bij een bouce. De "time on site" wordt gemeten tussen twee kliks. Een tweede klik ontbreekt bij een bounce.

Reactie van Thomas van Eldijk op 2 december 2010

Beste Jos,

Jammer dat er veel onwaarheden in het artikel staan. Zo heeft het bouncepercentage niets te maken met 10 seconden.

Reactie van Peter op 28 oktober 2010

Mijn reactie kwam er niet volledig op...
Hier de juiste definitie:
Bouncepercentage: Het percentage bezoeken van

Reactie van Hans op 13 oktober 2010

Je start met een foute definitie. Deze vond ik terug op de supportpagina's van google:
"Bouncepercentage: Het percentage bezoeken van

Reactie van Hans op 13 oktober 2010

Hi Laurens,

Misschien had het iets ge-nuanceerder gekund. Het internet is mijn optiek zo'n lrachtig omdat het goed meetbaar is ten op zichten van andere media. Google Analytics heeft voor een doorbraak gezorgd als het gaat om het interpreteren van statistieken en marketing activiteiten. En in die zin is Google Analytics een belangrijke reden voor marketeers om het Internet in te gaan zetten.

Thomas.

Reactie van Thomas van Eldijk op 5 oktober 2010

"Google Analytics is een van de redenen waarom het Internet zo'n krachtig marketing medium is." Met zo'n openingszin ben je me meteen kwijt. Want die bewering kan gewoon niet waar zijn. Google Analytics is niet de reden dat internet krachtig is, het laat hooguit de kracht van internet of van bepaalde websites zien.

Toch?

Reactie van Laurens op 4 oktober 2010

Wat is een goed gemiddeld bouncepercentage?
Moet je tevreden zijn met een percentage van 60%? 20%? 5%?

Reactie van Jules op 25 september 2010

Vraagje: krijgt een pagina ook een 'bounce'-label als binnen 10 seconden naar een andere pagina binnen dezelfde site wordt doorgeklikt? Want dat wil in principe niet zeggen dat de gepresenteerde info niet interessant zijn; het kan zelfs betekenen dat de pagina juist voldoet, omdat de bezoeker snel de juiste doorklikoptie vindt die hij zocht. Toch?

Dank, groet,
Bram

Reactie van Bram op 21 september 2010

Beste Thomas,

Je begint met de definitie van bouncepercentage. Het heeft echter helemaal niets te maken met na hoeveel seconden iemand de pagina verlaat. "Het percentage bezoeken van

Reactie van Jeroen op 25 augustus 2010

heeft het bounce percentage invloed op subdomeinen?

Reactie van sandra op 19 augustus 2010

ik start mijn site met een pagina waar je kunt kiezen tussen tussen 2 talen . Hierdoor klik je snel, binnen 3 seconden gemiddeld, naar een tweede pagina. Deze startpagina heeft een hoog bounce waarde. Is dit de oorzaak of tellen spongen in je eigen site niet mee?

Jos,

zo'n splashpage brengt je website niets bij. Het zorgt ervoor dat de bezoeker een klik teveel moet doen.
Beter is dus om de taalkeuze rechtsbovenaan op iedere pagina te zetten.

Reactie van Bjorn op 22 juli 2010

Hi Jos,

Dit heeft geen invloed op je bouncepercentage. De bezoekers blijven binnen de website. Het geeft misschien wel een vertekend beeld voor de tijd die ze op de pagina besteden.

Reactie van Thomas van Eldijk op 15 juni 2010

ik start mijn site met een pagina waar je kunt kiezen tussen tussen 2 talen . Hierdoor klik je snel, binnen 3 seconden gemiddeld, naar een tweede pagina. Deze startpagina heeft een hoog bounce waarde. Is dit de oorzaak of tellen spongen in je eigen site niet mee?

Reactie van Jos op 11 juni 2010

Zeer nuttige info!!

Reactie van Roy op 26 april 2010

Thx, voor dit hele nuttige artikel.
Nu weet ik beter hoe ik bounce % beperkt te houden.

Groet,
Robert

Reactie van robert op 2 september 2013

Niet onmogelijk...eergisteren hebben we 23,83% procent behaald. Het schommelt van dag tot dag tussen dat en 30 procent.

Reactie van ron op 26 september 2013

Hi. Je vergeet hier dat een hoge bounce rate ook kan betekenen dat een bezoeker juist exact vindt wat hij direct zoekt (bv de contact pagina, of een adres, of een specifiek artikel) en erna logischerwijs klaar is op je site. Een hoge bouncerate kán dus ook duiden op goede content. Echt een belangrijke nuance. Groet Irene

Reactie van Irene op 18 januari 2017

Hi Irene, dat is ook een mogelijkheid. Alleen is er wel een specifiek verschil. Met een bounce gaat de bezoeker terug naar de zoekresultaten. Vandaar de term 'bounce'. Wanneer iemand weer terug wil naar de zoekresultaten om andere pagina te bekijken, kun je er eigenlijk wel vanuit gaan dat jouw pagina niet helemaal, aansluit bij de zoekopdracht. Gr, Thomas.

Reactie van Thomas van Eldijk op 20 januari 2017