Overslaan en naar de inhoud gaan

Gerelateerde artikelen

Wij delen graag de kennis die we in huis hebben

Bekijk alle artikelen

Reacties

ben erg blij om te horen dat alleen verouderde open source software onveilig kan zijn en verouderde niet-opensource software dus blijkbaar wel altijd veilig is. wie had dat gedacht!

ook een goede tip is om om aan te bevelen een wachtwoord van 8 cijfers en letters te gebruiken zodat dit voor een mens heel moeilijk is te onthouden en voor een computer erg makkelijk te raden.

Er zijn mensen die een combinatie van allerdaagse woorden gebruiken zoals 'correcthorsebatterystaple' wat voor een mens makkelijk te onthouden is maar een voor en pc moeilijk te raden maar niemand zit natuurlijk te wachten om veel te typen.. dat kost toch maar tijd.

maar goed.. dit was sarcasme. als je zo'n checklist gaat maken dan ben ik van mening dat je niet dit soort onzin er tussen zet want veel mensen hebben de neiging dingen te geloven die ze lezen.

hoop dat jullie dit dus willen aanpassen af het artikel weghalen.

Reactie van guus op 22 mei 2018

Hi Guus, het advies om minimaal 8 tekens te gebruiken voor een wachtwoord waarbij je cijfers en letters door elkaar plaatst is een algemeen advies dat overgenomen wordt van o.a. wetenschappers die onderzoek op dit gebied doen zoals Willian Cheswick. In 2012 verscheen er in ACM magazine een artikel over zijn onderzoek naar wiskundige mogelijkheden om wachtwoorden te kraken via een brute force attack. Dit is een techniek waarbij je een CPU of GPU berekeningen laat uitvoeren en in feite alle mogelijke opties laat proberen:

"William showed that a standard eight character alpha-numeric password could withstand a brute force attack of ten million attempts per second, and remain unbroken for 252 days. This is, of course, assuming the password does not use a common word that a dictionary attack could break much sooner."

Een langer wachtwoord dan 8 tekens is uiteraard nog veel beter en kost nog meer tijd om te hacken. Maar je kunt je afvragen of hackers de moeite nemen en investering doen om jouw wachtwoord te hacken. Er zijn zoveel andere en makkelijkere manieren om een wachtwoord te achterhalen. Vandaar ook mijn advies is om two-step verificatie toe te voegen. Voor meer info over wachtwoorden, zie ook: 

https://www.technologyreview.com/s/542576/youve-been-misled-about-what-…
https://youtu.be/KRVRlhrLKkI

Reactie van Thomas van Eldijk op 23 mei 2018