Overslaan en naar de inhoud gaan

5 Vette Drupal Plugins

Robert Roose
 | Bijgewerkt op 10 september 2022

Op het moment van schrijven zijn er 9910 plugins beschikbaar voor Drupal. In dit artikel neem ik vijf vette plugins onder de loep.

Voting API + Fivestar + Recommendation API

De Voting API is an sich niet echt uniek. Met behulp van de Fivestar Module (die werkt op basis van de Voting API) kun je nodes een rating geven van één tot en met vijf sterren. Leuk, maar het wordt pas echt spannend als de Recommender API gebruikt wordt. Met de Fivestar Recommender (die weer werkt op basis van de Recommender API) kan de Drupal website de gebruiker namelijk aanbevelingen doen. Bijvoorbeeld: Een gebruiker heeft een x aantal items een rating gegeven. De Fivestar Recommender geeft deze gebruiker dan aanbevelingen van andere items naar aanleiding van de rating van de gebruiker. Het mooie is dat je zelfs meerdere algoritmes kan gebruiken om deze aanbevelingen te genereren. Zoals het ‘browsing history’-algoritme, bekend van bol.com en amazon.com. Gebruikers die dit item hebben bekeken hebben ook deze items bekeken.

Homebox

Met de Homebox module kan een gebruiker zijn eigen dashboard pagina bijelkaar klikken. Zoals dit ook kan met iGoogle en Netvibes. Gebruikers hebben de mogelijkheid om zelf blokken toe te voegen of te verwijderen, de volgorde en de titels van de blokken aan te passen en daarnaast kunnen ze de blokken ook een eigen kleur geven.

QTChat

Deze module zorgt ervoor dat je een chat functie op je Drupal website krijgt. De chat lijkt heel veel op de chat die ook op Facebook gebruikt wordt. Zodra je iemand bevriend hebt krijg je de mogelijkheid om te chatten met deze persoon. Deze module is een must voor elke communtity die met Drupal gemaakt is!

Filedepot

Is het noodzakelijk om talloze documenten te beheren met je Drupal website? Dan is Filedepot de ideale oplossing! Deze module heeft een zelfde soort look and feel als Google Docs en maakt het mogelijk voor gebruikers om documenten te uploaden en te beheren. Het is mogelijk om allerlei type bestanden te beheren, rechten toe te kennen aan gebruikers (dus persoon x mag alleen documenten y en z beheren) en het is daarnaast zelfs mogelijk om gebruik te maken van een Desktop applicatie om bestanden te beheren.

Quiz

Wanneer je gebruikers online een toets of examen wil laten doen is deze module een must! Met Quiz kun je een gebruiker een vragenlijst in laten vullen. Daarnaast is het mogelijk om een score te hangen aan de antwoorden. Afhankelijk van die score kun je een pagina tonen waarop bijvoorbeeld te zien is of de gebruiker wel of niet geslaagd is voor toets. Ideaal dus voor online cursussen.

Denk jij dat er modules zijn die nog vetter zijn dan deze vijf? Laat het me dan weten in het commentaar!

Gerelateerde artikelen

Wij delen graag de kennis die we in huis hebben

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.